Zwangerschap en bevalling

Gefeliciteerd! Je bent zwanger

Zwanger zijn en (weer) moeder worden zijn hele bijzondere gebeurtenissen in een vrouwenleven. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam enorm en is het in staat om dat kleine vruchtje te laten groeien en op de wereld te laten komen als een prachtige baby. Na de geboorte verandert je leven enorm. Het brengt heel veel moois, maar ook de nodige uitdaging en soms kan het ronduit overweldigend zijn…

Onbezorgd zwanger zijn

Vanuit de Chinese Geneeswijzen worden zwangere vrouwen gekoesterd en ondersteund zodat ze zich fysiek onbezorgd en krachtig mogen voelen en mentaal en emotioneel ontspannen kunnen genieten. Een voorspoedige zwangerschap draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van je kindje.

Met een unieke combinatie van acupunctuur en coaching worden sessies vormgegeven zodat ze precies bij jou aansluiten. Hierbij is aandacht voor zowel je fysieke ongemakken tijdens de zwangerschap als ook eventuele spanning of andere emoties die je ervaart. Of mogelijk ervaar je geen klachten, maar wil je juist het beste uit jouw zwangerschap halen!

Ondersteuning afgestemd op jouw behoefte

Elke sessie op maat voor jou en je baby

Kies voor ondersteuning in de praktijk met een live transformatiesessie, ontvang behandeling in je luie stoel thuis met een online transformatiesessie of een  afstandsbehandeling

Ondersteuning voor het verlichten van fysieke ongemakken en ter voorkoming dat bestaande klachten toenemen. De meest voorkomende klachten waarvoor je terecht kunt zijn: misselijkheid en overgeven, vermoeidheid en uitputting, constipatie, pijn of andere klachten van bekken, heupen, rug, nek, schouders, maagzuur en maagpijn, rusteloze benen, “hormonen” en moodswings, spanning, onrust en piekeren, angst en depressie, baby in stuitligging en overtijd, etc. Staat jouw klacht hier niet bij, dan mag je altijd vrijblijvend contact opnemen voor persoonlijk advies.

Coaching om bewust te genieten van je zwangerschap en toe te werken naar de geboorte. Aandacht voor de verandering die dit meebrengt in je leven en gezin. We kijken naar je kracht, je uitdaging en waar nodig ook naar je levenservaringen die invloed hebben op hoe je je nu voelt.

Voorbereiding op de bevalling: in week 37, 38 en 39 een wekelijkse sessie om je fysiek en mentaal zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de bevalling.

Wanneer je overtijd gaat en je liefst een medische inleiding wilt voorkomen, biedt acupunctuur een mooie ondersteuning met ca. 2 sessies tijdens week 40-42. De feedback die ik krijg is dat de meerderheid van de bevallingen alsnog natuurlijk op gang komt. Mocht het toch tot een inleiding komen, dan ga je er goed voorbereid in.

Bewust ervoor kiezen om goed voor jezelf te zorgen tijdens het herstel van de bevalling én de jaren die volgen. Eindeloze liefde en geduld geef je het best als je goed in je vel zit. Happy mama, happy family!

Speciale happy baby sessies

“Een baby met een stralend gezichtje, wat ‘s nachts slaapt, overdag lacht, niet ziek wordt of snel herstelt als het ziek wordt, met een gezonde geest, moralen en lichaam.” 

Duizenden jaren geleden werd dit beschreven in de traditionele geschriften van de Chinese Geneeswijzen. Er is een bijzonder acupunctuurpunt wat we gebruiken op 2 specifieke momenten tijdens de zwangerschap. De eerste sessie in de periode van 9 – 12 weken en de tweede in de periode van 21 – 24 weken.

Men gelooft dat deze behandelingen de moeder helpen ontspannen, de voedende connectie met haar baby versterkt en de fysieke en emotionele bagage van mama loskoppelt van haar baby. Hierdoor krijgt het kleintje als het ware een schone lei en een krachtige boost in energie.

Nog geen wetenschappelijk bewijs, maar wel een bijzonder eeuwenoud ritueel en jarenlange ervaring <3!

Heb je geen klachten?

Heb je geen klachten, maar wil je graag je zwangerschap en bevalling natuurlijk ondersteunen, dan kun je dit doen door middel van 5 a 6 behandelingen tijdens je zwangerschap. Hiermee ondersteunen we de natuurlijke processen.

Heb je wel klachten?

Heb je wel fysieke klachten en/of behoefte aan emotionele, psychische begeleiding en/of ligt je baby in stuit of is hij/zij overtijd dan stemmen we de behandelingen precies af op jouw behoeften.

De behandelingen zijn zacht en veilig voor jou en je baby.