Training Energetisch Behandelen

Traumaheling & Karma

Onze missie & visie

Onze praktijk naam zegt al veel over de visie.. Iedereen kan Helen. Deze naam is ontstaan jaren praktijkervaring en een innerlijk weten. Enerzijds het diepe vertrouwen dat er altijd verbetering mogelijk is in jezelf en je leven als je actief in je eigen kracht en helingsproces gaat staan. Of het nu kleine stapjes zijn, een krachtige flow of een klein wonder! Het is de moeite waard om te ontdekken.

Daarnaast staat Iedereen kan Helen voor het diepere weten dat wij allemaal het vermogen hebben om te helen. Wij hebben allemaal een ziel en een energieveld, dit geeft ons de basis om te leren energetisch te helen als we dat graag zouden willen. Daarom bieden we in de praktijk trainingen aan, waarin je kunt leren om dit vermogen verder te ontwikkelen en toe te passen om jezelf en, in de praktijk, anderen energetisch te kunnen behandelen.

Er is niet één ultieme vorm van heling. Er zijn veel verschillende vormen die allen hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Ine zegt altijd dat er net zoveel vormen van heling zijn als dat er mensen op de wereld zijn. Daarom word je tijdens de training gestimuleerd om de nieuwe inzichten en vaardigheden uit te proberen en ontvang je ondersteuning om het in jouw eigen unieke vorm te gieten. Dit maakt de training uitermate geschikt zowel voor de beginner als de ervaren behandelaar die graag nieuwe vaardigheden wil toevoegen aan zijn/haar behandelingen in de praktijk.

Dit nodigen we uit in jou

Vanuit de visie en werkwijze van Iedereen kan Helen verwachten wij dat deelnemers de training instappen met een open mind en een open hart. Vanuit nieuwsgierigheid om jezelf te willen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Door zelf te groeien in bewustzijn en je eigen helingsprocessen te doorlopen, wordt jouw vermogen om met energie te kunnen werken steeds groter. Een prachtige win-win situatie. We nodigen je uit om te ontdekken, te leren en om jezelf op een speelse ontspannen manier te ontwikkelen.

Wanneer het gaat om het behandelen van jezelf en anderen, verwachten wij een integere, respectvolle houding vol compassie, met een bereidheid om je open te stellen en te leren. Dit zijn belangrijke waarden om op een zuivere en passende manier met energie te gaan werken.

Dit kun je verwachten van de training

In deze training leer ik je mijn krachtige manier van het energetisch helen van trauma, zowel trauma als gevolg van een eenmalige gebeurtenis als meervoudig trauma als gevolg van langdurige periodes van belastende ervaringen. We ontdekken de diepgewortelde verbinding tussen karma en trauma. We leren energetische en lichamelijke behandeltechnieken om te ondersteunen bij het helingsproces. Elk level is zo opgezet dat je in eerste instantie leert om alle inzichten en tools toe te passen op jezelf, van daaruit ontstaat begrip en handigheid die je heel krachtig kunt toepassen wanneer je anderen gaat behandelen.

Je leert het volgende en meer:

  • Hoe stress, overspanning en burn-out lichamelijk en energetisch doorwerken en hoe je deze energetisch kunt behandelen
  • Je leert het Reflexzone protocol van drukpunten voor diepgaande ontspanning van het gehele lichaam en het verzachten van pijnklachten
  • Diepgaande massagetechnieken voor krachtige release en technieken om het gevoel van veiligheid in het lichaam uit te nodigen
  • Je ontdekt de relatie tussen trauma, karma en het proces van reïncarnatie en heling door meerdere levens heen
  • Dieper begrip rondom de mechanismes die voortvloeien vanuit trauma en hoe je dit in kunt zetten bij traumaheling
  • Je leert werken met technieken en inzichten vanuit Innerlijk Kind Werk en Schaduw Werk
  • Stap voor stap toepassen van Ine’s krachtige energetische traumabehandeling op je zelf en anderen
  • Aandacht en oefeningen voor versteviging van je eigen basis, “je energetische spierballen” en je vermogen om dieper en krachtiger te helen in jezelf en bij anderen
  • Je leert over verschillende vormen van trauma en hun mogelijke gevolgen
  • We verdiepen je inzicht over innerlijke heelheid en emotionele volwassenheid en hoe je hierin kunt groeien en anderen hierin kunt begeleiden
  • Etc.

Voor wie is deze training bedoeld & voorwaarde voor toelating

Deze training is toegankelijk voor iedereen die Sacred Healing Foundation heeft afgerond en/of via een andere weg voldoende ervaring heeft in het afstemmen op de energie vanuit intuïtie/heldere gaven en/of energetische (spier)test. En het behandelen van energieveld, chakra’s en opsporen en ontladen van energetische blokkades en het herstellen van de energie. Heb je deze basis en wil je je graag ontwikkelen, dan ben je van harte welkom in Traumaheling & Karma.

Werkwijze en opbouw training

De training biedt een waardevolle combinatie van theorie en praktijk. Je wordt uitgenodigd om actief deel te nemen in de lessen. We gaan de diepte in om zoveel mogelijk inzichten en begrip te vergaren en vervolgens passen we het direct toe in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele oefeningen, samenwerking in tweetallen, daarnaast deelt Ine voorbeelden uit de praktijk delen én leren we van elkaars ervaringen in de oefeningen. Alle technieken, behandelingen en inzichten die je leert kun je meteen actief gebruiken voor je eigen heling én voor het behandelen van je (toekomstige) cliënten. 

Ine ondersteunt alle deelnemers die dat wensen tijdens de training met energetische groepsbehandeling. De ervaring leert dat we vaak blokkades hebben die ons (zelf)helende vermogen remmen, hier wordt dan verlichting in geboden.

Tussen de lesdagen door wordt van je gevraagd om de syllabus nog eens aandachtig door te nemen en aan de slag te gaan met oefeningen. 

Inhoud van de lessen

 • LESDAG 1 Lichaam, stresssysteem & trauma: In deze les gaan we de diepte in om te begrijpen hoe trauma in het lichaam vorm krijgt, wat de rol van je stresssysteem hierin is en hoe we het lichaam energetisch kunnen ondersteunen.  Ook leer je een behandeling met drukpunten bij de voeten, waarmee je het lichaam kunt ondersteunen om naar (meer) ontspanning toe te bewegen.

 • LESDAG 2 Trauma, karma en traumamechanismes: Tijdens deze les leer je hoe karma en reïncarnatie in hun werk gaan, hoe dit doorwerkt in het menselijk leven, de rol die het heeft in ontstaan van trauma. Daarnaast leer je hoe je karma zichtbaar kunt maken en kunt helen door verschillende levens heen. We verdiepen ons in daderschap en slachtofferschap en de verhouding tot trauma. We bouwen aan energetisch begrip van de comfortzone en hoe je hier op een helende manier buiten kunt stappen. We leren traumamechanismes opsporen en verzachten en we doen oefening ter vergroting van onze innerlijke kracht.

 • LESDAG 3 Innerlijk Kind & Schaduw Werk: Vandaag verdiepen we ons in de essentie van Innerlijk Kind en Schaduw Werk, je leert inzichten en technieken die je kunt toepassen in je traumaheling behandeling.

 • LESDAG 4 Traumabehandeling: Je leert stapsgewijs hoe je een volwaardige energetische traumabehandeling kunt geven en hoe je alle technieken kunt inzetten om de traumaheling zo krachtig mogelijk te ondersteunen. We oefenen de traumabehandeling tijdens de les.

 • LESDAG 5 Verschillende vormen trauma begrijpen en behandelen: We bekijken verschillende soorten trauma om beter te begrijpen wat het inhoudt en leren welke bijzonderheden je mee kunt nemen tijdens je behandeling. Het gaat onder andere over trauma als gevolg van ongelukken, bevallingstrauma, C.E.N. ofwel onzichtbaar trauma, trauma door lichamelijk en mentaal/emotioneel geweld, seksueel trauma, ongeboren tweelinghelft trauma, hechting- en innerlijk kind trauma, etc. We oefenen behandeling op oefencliënten.

Praktische informatie

Locatie: in de praktijk van Iedereen kan Helen, in het Glasgebouw op Strijp-S, gevestigd op Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven. Op de trainingsdagen voor aanvang is Ine telefonisch bereikbaar op telnr. 06 – 43 99 83 86

Verzorging: tijdens de training is thee en water gratis beschikbaar, alsook diverse snack opties als fruit, noten, koekjes of iets dergelijks. Lunch is niet inbegrepen vanwege de uiteenlopende behoeften en voorkeuren.

Tijdsduur: de training bestaat uit 5 lesdagen van 10:00u t/m 17:00u met een lunch pauze van 13:00u t/m 14:00u van 3 uur. Ingedeeld als twee blokken van twee dagen met ca. 2 tot 4 weken ertussen en 1 dag daaropvolgend na ca. 6-8 weken.

Via deze link vind je de actuele agenda en mogelijkheid tot inschrijven: https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/

Groepsgrootte: de training vindt plaats in groepen van min. 4 en max. 6 deelnemers, om veel ruimte te behouden voor persoonlijke aandacht

Studiebelasting: In totaal krijg je 30 lesuren met tussen de lesdagen door een studiebelasting van ca. 3 uur per week. Thuis ga je de syllabus nogmaals doorlezen, de oefeningen herhalen, energetische self-care routine doen en behandelingen op jezelf en anderen oefenen.

Niveau training: De training heeft momenteel geen actieve accreditatie. De inhoud van de training bouwt verder op de Sacred Healing Foundation training of een andere gedegen vooropleiding/werkervaring.

Toetsing en certificaat: wanneer je alle lesblokken aanwezig bent geweest en actief deel hebt genomen voldoe je aan de voorwaarden. Je ontvangt aan het einde van het laatste lesblok een certificaat van deelname. Dit certificaat geeft je de mogelijkheid om door te stromen naar vervolgtrainingen (momenteel in ontwikkeling).

Docent: De training wordt gegeven door Ine von Dobschutz – Verbiest. Zij heeft op basis van haar jarenlange ervaring in de praktijk deze manier van energetisch behandelen vormgegeven en deelt het met ontzettend veel passie, diepgang en een vleug humor met haar deelnemers. Meer informatie over Ine lees je op: https://iedereenkanhelen.nl/ontmoet-ine/

Studiemateriaal: Je krijgt tijdens de eerste les een handige pen en een map waarin je de lesstof van alle 5 lesdagen kunt bewaren. Deze syllabus die Ine speciaal voor deze training heeft vormgegeven, is bewust heel uitgebreid geschreven zodat je altijd nog kunt nalezen wat er in de training aan bod is gekomen. Deze syllabus is inbegrepen bij het lesgeld.

Investering en voorwaarden

Investering: Het actuele tarief van deze training is: 1199 EUR

Betaling en aanmelding:

Op https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/ vind je alle mogelijke trainingsdata en het inschrijfformulier. Wanneer je je inschrijving hebt verzonden ontvang je binnen 5 werkdagen (m.u.v. schoolvakanties) bevestiging van je inschrijving en een betaalverzoek. Betaling vindt plaats binnen 2 weken na aanmelding, hiermee bevestig je jouw deelname aan de training definitief.

We wijzen je erop dat je gebruik kunt maken van het herroepingsrecht binnen 14 dagen na aanmelding. Wanneer betaling in één keer niet mogelijk is, mail dan naar ine@iedereenkanhelen.nl we nemen dan contact met je op om te overleggen over betaling in termijnen.

BELANGRIJK: Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring van Iedereen kan Helen. Klik op de naam van het document om het te openen en lezen:

Iedereen kan Helen. Jij ook!