Specialisaties

Sinds de opening van de praktijk in 2007 is mijn passie voor het werken met mensen alleen maar sterker geworden. Geruime tijd ben ik zeer bedreven en gespecialiseerd in de volgende gebieden:

Lichamelijke pijn, Emotionele pijn en Opening van je hart

In de praktijk worden alle behandelingen afgestemd vanuit de ervaring dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tijdens elke sessie kijken we wat we kunnen betekenen voor je lichaam, je gedachten en je gevoel en besteden we aandacht aan je ziel. Ziel, staat voor wie jij diep van binnen bent. Je zuivere, ongeremde, vrije jij.

Lichamelijke pijn

Lichamelijke pijn gaat verder dan alleen pijn, denk ook aan spanning, tinteling, zwaar gevoel, het gevoel dat het niet lekker stroomt of dat je lijf niet helemaal werkt zoals het hoort.

Pijn kan ontstaan als gevolg van een blessure of een ongeluk, maar nog veel vaker ontstaat spanning of pijn door de manier waarop wij ons leven ervaren en de keuzes die we maken in levensstijl. Zo is stress bijv. een belangrijke factor die zich meteen in het lichaam toont, het kan veel verschillende klachten veroorzaken en/of verergeren.   

Denk bij lichamelijke pijn o.a. aan:

Pijn, spanning of ongemak in je hoofd, kaken, nek, schouders, bovenrug, borstkas, middenrif, buik, bekken, onderrug, heupen, armen en benen.

En functionele klachten als: slecht slapen, vermoeidheid, allergie, maagzuur, constipatie, menstruatieklachten en een veelheid aan andere ongemakken.

Emotionele pijn

De duizenden jaar oude Chinese filosofie omschrijft dat de belangrijkste oorzaak van klachten ligt bij “de emotionele dynamieken in het lichaam.” De emoties die we ervaren hebben invloed op ons mentale welzijn én ons lichaam. We worden als mens constant beïnvloed door onze keuzes in levensstijl, de dingen die we meemaken, ons zelfbeeld en de interacties die we hebben met mensen om ons heen. Als deze ervaringen fijn en positief zijn, voeden ze ons. Als ze daarentegen, negatief, belastend, pijnlijk of mogelijk zelfs traumatisch zijn. Dan raken we uit balans. Hierdoor kunnen veel verschillende lichamelijke en emotionele klachten ontstaan.

Bij Iedereen kan Helen werken we aan het verzachten van de onderliggende oorzaken om je zo te ondersteunen in het verlichten van stress, het in balans brengen van je emoties en het ondersteunen bij het verwerken van pijnlijke ervaringen en trauma in je leven. Kom uit je hoofd en weer in je lijf, leer beter voelen en daarbij handelen naar wat voor jou goed voelt en dienend is.

Denk bij emotionele pijn o.a. aan:

Gevoel alsof alles teveel is of moeite met alle ballen in de lucht te houden, overprikkeld, opgebrand of overspannen zijn, geïrriteerd zijn, kort lontje hebben of agressie, vaak huilen of juist niet kunnen huilen, moeite hebben om bij je gevoel te komen, angstig, zenuwachtig, onzeker voelen, veel behoefte hebben aan controle en zekerheid, te makkelijk over je grenzen heen gaan of je grenzen niet goed aangeven, piekeren of onrust in je hoofd, moeite met concentreren, jezelf terugtrekken of afsluiten, teveel aandacht en zorg voor anderen ten koste van jezelf, overprikkeld gevoel, overmatig alert zijn of snel schrikken.

En nog een veelheid aan andere mogelijk klachten en dynamieken.

Open je hart

Of je het nu door hebt of niet, uit ervaring blijkt dat ca. 90% van de mensen een beschermingsmuur rond het hart heeft. Deze muur kan ontstaan door onverwerkte emoties, stress, spanning, pijnlijke ervaringen en trauma in je leven.

Emoties zijn bewegingen van energie in ons lichaam. Ze zijn gezond op het moment dat ze vrij kunnen stromen en weer tot een einde komen. Elke keer als je pijnlijke emoties hebt ervaren en er was niet voldoende tijd en steun om dit te verwerken, of je onderdrukte je gevoel, dan blokkeert die emotie in je lijf. Als het pijnlijk genoeg is, wordt het een bouwsteen voor het muurtje rondom je hart, om jezelf te beschermen. Waar dit jou in eerste instantie lijkt te helpen, wordt het al gauw een belemmering.

Door deze muur af te breken ontstaat er steeds meer ruimte voor jou om je stralende, vrije, energieke jij te zijn. Het kan je ondersteunen in het vinden van je weg in het leven, verbetering van relaties met andere mensen om je heen en je helpen om betere keuzes te maken. Je talenten en ware persoonlijkheid komen steeds meer naar voren. Voor een leven vanuit je hart!

Ben je zwanger?

Proficiat! Klik dan op de knop hieronder om verder te lezen over de speciaal afgestemde ondersteuning voor lichaam, geest en ziel tijdens je zwangerschap.

Wil je aan de slag met je lichamelijke pijn, emotionele pijn of de opening van je hart? Of een combinatie hiervan?

KIES DAN OF JE GRAAG LANGSKOMT IN DE PRAKTIJK, HELING OP AFSTAND VANUIT JE LUIE STOEL WENST OF WELLICHT EEN COMBINATIE VAN BEIDE.
TRANSFORMATIESESSIE IN DE PRAKTIJK

Voel je welkom in de praktijk voor diepgaande behandelingen waarin drie behandelvormen tezamen zorgen voor een krachtig resultaat. De basis van elke sessie is acupunctuur met daarbij energiewerk en coaching afgestemd op jouw persoonlijke behoefte. Tijdens deze sessies werken we gericht aan het verlichten van je klachten, ruimen we “oude zeer” en blokkades op en leer je meer over hoe je klachten zijn ontstaan en wat je zélf kunt doen om ze te verlichten of voorkomen.

AFSTANDSBEHANDELING

Vind je het een fijn idee om in jouw eigen comfortabele omgeving te werken aan jouw lichamelijke en emotionele welzijn, of heb je geen oppas voor de kids of een drukke baan en vind je het toch heel waardevol om te werken aan verlichting van je klachten en het openen van je hart, dan is het ontvangen van een energetische afstandsbehandeling op je lijf geschreven.