Training Energetisch Behandelen

Sacred Healing Foundation

Al sinds 2007 werkt Ine met veel plezier en passie in haar holistische praktijk. In de loop van de jaren heeft ze veel verschillende behandelvormen als energiewerk, massage, acupunctuur en coaching gecombineerd om haar cliënten op een waardevolle manier te ondersteunen in de praktijk. Vanuit een terugkerende vraag van haar cliënten heeft zij in 2020 besloten om haar grote passie, energetische behandeling, in trainingsvorm aan te bieden. Nu deelt ze alle parels, krachtige technieken en inzichten in combinatie met een ondersteuning van healing voor alle deelnemers in elke training.

Onze missie & visie

Onze praktijk naam zegt al veel over de visie.. Iedereen kan Helen. Deze naam is ontstaan vanuit praktijkervaring en een innerlijk weten. Enerzijds het diepe vertrouwen dat er altijd verbetering mogelijk is in jezelf en je leven als je actief in je eigen kracht en helingsproces gaat staan. Of het nu kleine stapjes zijn, een krachtige flow of een klein wonder! Het is de moeite waard om te ontdekken.

Daarnaast staat Iedereen kan Helen voor het diepere weten dat wij allemaal het vermogen hebben om te helen. Wij hebben allemaal een ziel en een energieveld, dit geeft ons de basis om te leren energetisch te helen als we dat graag zouden willen. Daarom bieden we in de praktijk trainingen aan, waarin je kunt leren om dit vermogen verder te ontwikkelen en toe te passen om jezelf en, in de praktijk, anderen energetisch te kunnen behandelen.

Er is niet één ultieme vorm van heling. Er zijn veel verschillende vormen die allen hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Ine zegt altijd dat er net zoveel vormen van heling zijn als dat er mensen op de wereld zijn. Daarom word je tijdens de training gestimuleerd om de nieuwe inzichten en vaardigheden uit te proberen en ontvang je ondersteuning om het in jouw eigen unieke vorm te gieten. Dit maakt de training uitermate geschikt zowel voor de beginner als de ervaren behandelaar die graag nieuwe vaardigheden wil toevoegen aan zijn/haar behandelingen in de praktijk.

Dit nodigen we uit in jou

Vanuit de visie en werkwijze van Iedereen kan Helen verwachten wij dat deelnemers de training instappen met een open mind en een open hart. Vanuit nieuwsgierigheid om jezelf te willen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Door zelf te groeien in bewustzijn en je eigen helingsprocessen te doorlopen, wordt jouw vermogen om met energie te kunnen werken steeds groter. Een prachtige win-win situatie. We nodigen je uit om te ontdekken, te leren en om jezelf op een speelse ontspannen manier te ontwikkelen.

Wanneer het gaat om het behandelen van jezelf en anderen, verwachten wij een integere, respectvolle houding vol compassie, met een bereidheid om je open te stellen en te leren. Dit zijn belangrijke waarden om op een zuivere en passende manier met energie te gaan werken.

Dit kun je verwachten van de training

Sacred Healing Foundation bouwt een waardevolle fundering op je pad van helerschap. Het is een pad van zelfheling en leren hoe je op een gezonde, gebalanceerde manier met energie kunt werken. Aan het einde van deze training weet je wat jouw helende vermogen is en heb je een gezonde energetische self-care ontwikkeld. Je bent in staat om vol vertrouwen energetische behandelingen te geven, waarbij je het energieveld en de chakra’s balanceert, emotionele blokkades, mentale blokkades, hartmuren, externe belastingen en weerstand/blokkades op heling opspoort en verwijdert bij jezelf en bij anderen ter verlichting van lichamelijke en emotionele klachten. Je kunt deze zowel live als op afstand geven.

Je leert het volgende en meer:

 • ontdek jouw helende vermogen, je natuurlijke aanleg om met energie te helen
 • essentiële kernwaarden van een heler begrijpen en toepassen
 • je leert wat energie is, hoe het werkt, hoe je het kunt voelen en welke rol het speelt in gezondheid en heling
 • je ontwikkelt diepgaand begrip van helingsprocessen
 • je leert een goede energetische self-care, met aandacht voor ware aarding, loslaten en balans
 • toepassing van verschillende soorten spiertest
 • je begrijpt wat emoties zijn, hoe ze ontstaan, bewegen en wat hun invloed is op gezondheid en ziekte
 • je leert hoe mentale blokkades er in de energie uit zien en hoe je ze kunt opsporen en herprogrammeren
 • je leert meer dan 20 verschillende soorten externe belastingen op te sporen en te verwijderen
 • Je oefent met het zichtbaar krijgen en ontladen van diepgewortelde blokkades en weerstand op heling
 • Je leert wat het energieveld en de chakra’s zijn en hoe je deze in balans kunt brengen.
 • je leert volwaardige behandelingen vorm te geven voor jezelf en anderen
 • je leert hoe behandeling op afstand werkt en hoe jij dit stap voor stap kunt doen
 • door de juiste vragen te stellen, leer je hoe je de behandelingen kunt inzetten voor lichamelijke en emotionele klachten
 • aandacht voor preventie, hoe ga je op een gezonde manier om met emoties en voorkom je nieuwe blokkades
 • je gaat actief aan de slag met zelfheling tijdens de training om je helende vermogen te versterken; vaak dragen we zelf blokkades in ons die ons helende vermogen remmen en die mogen we loslaten
 • en nog veel meer…. !

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is geschikt voor iedereen die graag meer wilt leren over energiewerk en de toepassing ervan in behandeling. Door de aard van de training en de kleine groepen waarin we werken is deze training voor een breed publiek geschikt:

 • Beginners, zonder enige ervaring in energiewerk, maar wel de nieuwsgierigheid om hierover te leren.
 • Mensen die eerder andere vormen van energiewerk hebben geleerd en nieuwsgierig zijn naar deze vorm.
 • Behandelaren die al met energiewerk bekend zijn en nieuwe tools willen toevoegen aan hun behandelingen.
 • Behandelaren in andere disciplines zoals coaches, masseurs, acupuncturisten, etc die overwegen energetische behandeling toe te voegen aan hun behandelingen. 

Er is geen specifieke voorwaarde voor toelating.

Werkwijze en opbouw training

De training biedt een waardevolle combinatie van theorie en praktijk. Je wordt uitgenodigd om actief deel te nemen in de lessen. We gaan de diepte in om zoveel mogelijk inzichten en begrip te vergaren en vervolgens passen we het direct toe in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele oefeningen, samenwerking in tweetallen, daarnaast deelt Ine voorbeelden uit de praktijk delen én leren we van elkaars ervaringen in de oefeningen. Alle technieken, behandelingen en inzichten die je leert kun je meteen actief gebruiken voor je eigen heling én voor het behandelen van je (toekomstige) cliënten.

Ine ondersteunt alle deelnemers die dat wensen tijdens de training met energetische groepsbehandeling. De ervaring leert dat we vaak blokkades hebben die ons (zelf)helende vermogen remmen, hier wordt dan verlichting in geboden.

Tussen de lesdagen door vragen we van jou om de map aandachtig door te lezen en zoveel mogelijk te oefenen met alle technieken.

Inhoud van de lessen

 • VOOR AANVANG VAN DE EERSTE LESDAG: Bij aanmelding ontvang je toegang tot de Online training voor Krachtige Energetische Self Care. Deze bestaat uit video uitleg en demonstratie. Tijdens deze les leer je de door Ine ontworpen energetisch self-care routine en gaan we in op meerdere aspecten van self-care die belangrijk zijn als je met energie gaat werken.

  Deze online training ga je zelf doorlopen voor aanvang van de eerste lesdag.


 • LESDAG 1 Ontdek je innerlijke heler: In deze les leer je over het levenspad van helerschap en de kernwaarden die we daarbij aanhouden, wat energie is, wat bewustzijn is. We duiken in de uitgangspunten die we hanteren bij heling, een diepgaande kijk in energetische heling en het verloop van herstel processen. We oefenen hoe je energie kunt waarnemen, wet ontdekken jouw heldere gaven en vermogen om af te stemmen op de energie, de aarde, de bron en je hogere zelf. We oefenen verschillende manieren van spiertest en gaan aan de slag met de eerste eenvoudige spiertest.

 • LESDAG 2 Emotionele blokkades en opbouw van een energetische behandeling: In deze les gaan we dieper in op de vijf elementen uit de Chinese geneeswijzen en leer je de bijbehorende emotionele dynamieken en hoe deze in het lichaam tot uiting komen. Daarnaast leer je hoe verschillende emoties een bepaalde frequentie van bewustzijn hebben en hoe je daarmee kunt werken. Je leert hoe emotionele blokkades ontstaan, hoe ze tot uiting komen en hoe je ze kunt opsporen en energetische kunt helen. Verder leer je stap voor stap hoe een energetische behandeling verloopt en hoe je op een zeer gedetailleerde manier zo’n behandeling vormgeeft en leer je hoe je een volwaardige behandeling kunt geven aan jezelf én aan een ander.

 • LESDAG 3 Hartmuren, belastende (externe) energie en mentale blokkades: We spreken uitvoerig over hartmuren, verschillende soorten, oorzaken en hoe ze ontstaan, welke invloed ze hebben op onze verbinding met onszelf en anderen en hoe je deze kunt helen. Ook leer je een breed scala aan belastende energie die van buitenaf van invloed kan zijn, waaronder koorden, vloeken, energetische contracten en energetische wapens. Verder verdiepen we ons in mentale belastingen, zoals belastende overtuigingen en bewustzijn. Je leert hoe je dit kunt opsporen én herprogrammeren.

 • LESDAG 4 Energieveld, chakra’s en afstandsbehandeling: Deze lesdag staat in het teken van het leren kennen van het energieveld en de chakra’s. Wat zijn het, wat is het belang ervan in de behandeling en hoe kun je deze opschonen en optimaal in balans brengen. Ook ontdek je hoe jij een energetische behandeling op afstand kunt geven, die net zo krachtig is als een live behandeling.

 • LESDAG 5 Blokkades op heling, preventie én SUPERCHARGE: Niet elk herstel verloopt even soepel, sommige klachten en problemen zijn zeer hardnekkig. In dat geval zien we vaak blokkades en/of weerstand op heling. Je leert deze op te sporen en succesvol te verwijderen. Aansluitend besteden we aandacht aan preventie, voorkomen is beter dan genezen! En leert Ine je haar techniek om vele lagen van blokkades tegelijkertijd te verwijderen.

 • Verdieping voor thuis: Tussen de lesdagen door wordt je uitgenodigd om de lesstof door te nemen, jouw energetische self – care met regelmaat te doen en alle technieken te oefenen op jezelf en anderen.

Praktische informatie

Locatie: in de praktijk van Iedereen kan Helen, in het Glasgebouw op Strijp-S, gevestigd op Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven. Op de trainingsdagen voor aanvang is Ine telefonisch bereikbaar op telnr. 06 – 43 99 83 86

Verzorging: tijdens de training is thee en water gratis beschikbaar, alsook diverse snack opties als fruit, noten, koekjes of iets dergelijks. Lunch is niet inbegrepen vanwege de uiteenlopende behoeften en voorkeuren.

Tijdsduur: Ter voorbereiding volg je de Online training voor Krachtige Energetische Self Care, met een studiebelasting van ca. 8 uur. De fysieke training bestaat uit 5 lesdagen van 6 uur. Ingedeeld als twee blokken van twee lesdagen met ca. 2 tot 4 weken ertussen en 1 lesdag ca. 6 tot 8 weken na het tweede blok. Lesdagen zijn van 10:00u t/m 17:00u met een middagpauze van 13:00u t/m 14:00u.

Via deze link vind je de actuele agenda en mogelijkheid tot inschrijven: https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/

Groepsgrootte: de training vindt plaats in groepen van min. 4 en max. 10 deelnemers, om veel ruimte te behouden voor persoonlijke aandacht

Studiebelasting: In totaal krijg je 38 lesuren met tussen de lesdagen door een studiebelasting van ca. 3 uur per week. Thuis ga je de syllabus nogmaals doorlezen, de oefeningen herhalen, energetische self-care routine doen en oefenen op jezelf en anderen.

Niveau training: De inhoud van de training bouwt voornamelijk op verdieping van levenservaring, praktische tools en innerlijke wijsheid. Er is geen specifiek opleidingsniveau aan verbonden.

Toetsing en certificaat: wanneer je alle lesblokken aanwezig bent geweest en actief deel hebt genomen voldoe je aan de voorwaarden. Je ontvangt aan het einde van de laatste lesdag een certificaat van deelname.

Docent: De training wordt gegeven door Ine von Dobschutz – Verbiest. Zij heeft op basis van haar ruime ervaring in de praktijk deze manier van energetisch behandelen vormgegeven en deelt het met ontzettend veel passie, diepgang en een vleug humor met haar deelnemers. Meer informatie over Ine lees je op: https://iedereenkanhelen.nl/ontmoet-ine/

Studiemateriaal: Je krijgt tijdens de eerste les een handige pen en een map waarin je de lesstof van alle lesdagen kunt bewaren. Deze syllabus die Ine speciaal voor deze training heeft vormgegeven, is bewust heel uitgebreid geschreven zodat je altijd nog kunt nalezen wat er in de training aan bod is gekomen. Deze syllabus is inbegrepen bij het lesgeld.

Investering en voorwaarden

Investering: Het actuele tarief van deze training is: 900 EUR

Betaling en aanmelding:

Op https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/ vind je alle mogelijke trainingsdata en het inschrijfformulier. Wanneer je je inschrijving hebt verzonden ontvang je binnen 5 werkdagen (m.u.v. schoolvakanties) bevestiging van je inschrijving en een betaalverzoek. Betaling vindt plaats binnen 2 weken na aanmelding, hiermee bevestig je jouw deelname aan de training definitief.

We wijzen je erop dat je gebruik kunt maken van het herroepingsrecht binnen 14 dagen na aanmelding. Wanneer betaling in één keer niet mogelijk is, mail dan naar ine@iedereenkanhelen.nl we nemen dan contact met je op om te overleggen over betaling in termijnen.

BELANGRIJK: Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring van Iedereen kan Helen.

ERVARINGEN

“Ine begeleid je liefdevol en op een eenvoudig heldere manier naar het zelf kunnen helen. De combinatie tussen theorie, de zelf-aan-de-slag opdrachten en een lekkere dosis humor, maakte deze cursus tot een feestje.

Echte aanrader voor wie denkt.. Ha! Interessant ;-)!

Liefs, Aniek”

“Spread the love!

Zonder voorkennis of verwachtingen in de summer intensive gedoken en wat is het gaaf! Nooit gedacht dat ik het ook zou kunnen, maar in deze training is die overtuiging en mijn zelfvertrouwen flink gegroeid.

Ine geeft de training vol passie en liefde en dat maakt energiewerk nog interessanter en fijner. Heel veel geleerd de afgelopen dagen :-).

Een fijn mens, een fijne training en een fijne flow. Bedankt Ine!

Liefs, Didi”

“Zo simpel, duidelijk en diepgaand legt Ine de principes van helen uit. Ze laat je met een gezonde dosis lucht en humor ervaren wat er mogelijk is. Afstemming, intuitie en alles wat er nog in de weg zit je hart te volgen in het helerschap krijgt de ruimte.

Ik voel me helderder afgestemd én super gegrond. Gewoon met twee benen op de grond en een flinke glimlach het leven in. Dankbaar voor deze bijzondere dagen :-).

xxx Aimée”

“De training heeft een logische opbouw en een goede afwisseling tussen theorie en werkvormen. Ine zorgt ervoor dat je gelooft in jouw eigen helende kracht. Emoties die daarbij komen kijken mogen er zijn, afwisselend met een goede dosis humor. Ik voelde me gezien, geholpen en een heel stuk krachtiger.

Door de praktische inslag kun je direct zelf aan de slag met het opruimen van blokkades. Als moeder vind ik het ook een fijn idee dat ik min zoontje nu beter kan ondersteunen in de dingen die op zijn pad komen.

Cheyenne”

“Je voelt aan alles dat de training uit Ine’s hart komt. De training is erg waardevol en geeft je een flinke boost om aan de slag te gaan. Inzichten worden aangereikt waarvan je denkt, had ik dit maar 10 jaar geleden geweten dan had het er heel anders uitgezien. De training is duidelijk en praktisch. Je krijgt tools aangereikt die je iedere dag (meerdere keren per dag) kunt toepassen.

Heel erg bedankt Ine!

Liefs, Jet”

“Ik vond het heel waardevol om hieraan deel te mogen nemen. En Ine, dat je mij/ons het zelfvertrouwen geeft dat iedereen zichzelf kan helen en geheeld kan/mag worden. Ik vond ’t een super begeleiding. Dankjewel hiervoor.

En voor de toekomst zie ik uit naar de vervolgtraining ;-)!

xxx Carin”

“Ik ben zo dankbaar dat ik deze training heb kunnen volgen bij Ine. De techniek die ik van haar heb geleerd, waardoor ik emotionele blokkades kan opruimen bij mezelf en anderen is zo waardevol. Ik pas het -bijna- dagelijks toe. Bij issues die mij triggeren, bij bepaalde klachten zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel, dingen waar ik tegen aanloop, het maken van keuzes etc. Het geeft mij zo’n verlichting met als gevolg dat ik veel lekkerder in mijn vel zit. En ik krijg een hele positieve boost wanneer ik iemand anders behandel. Ine is zeer bevlogen en heeft veel kennis. Ze weet de theorie heel praktisch over te brengen in een warme en open sfeer waardoor je je helemaal op je gemak voelt.” ~ Ingrid

“Wat een mooie en fijne training die Ine vol liefde, enthousiasme en humor geeft in een heerlijk ontspannen sfeer.
Samenzijn met een klein groepje mensen die gelijkgestemd zijn en er ook samen voor willen gaan tijdens de ontdekking naar de innerlijke heler en het verwijderen van emotionele blokkades bij jezelf en bij andere. It was never so easy! Echt iedereen kan het!
Heerlijke en positieve vibes tijdens de training. Je krijgt alle ruimte om te ontwikkelen en je doet het samen, niet alleen. Er is alle ruimte voor vragen en oefenen. En hoe gaaf dat je steeds meer leert hoe je alles kunt toepassen en het ook lukt, geeft zo’n enorme kick. Love it!
Ik raad het iedereen aan die zijn/haar pad wil verrijken met heling/self care voor jezelf en voor andere. We make the world better together.
Dit was een enorm waardevolle ervaring en verrijking wat mijn proces weer more AWESOME heeft gemaakt. Super dankbaar hiervoor en dank je wel lieve Ine voor jouw liefdevolle inzet.” ~ Priscilla

“De cursus was voor mij één grote, positieve ervaring. Wat tof om te merken dat echt iedereen het vermogen in zich heeft te helen. In het begin nog een beetje voorzichtig, maar al snel steeds meer overtuigd door het feit dat het onderbewustzijn niet liegt! Hele waardevolle inzichten gekregen.” ~ Iris

“Kan ik echt mezelf en andere helen?” Was de eerste vraag die in me opkwam.. JA is nu mijn antwoord! De training helpt me nu in dagelijkse simpele situaties tot aan het veilig verwijderen van emotionele blokkades voor mezelf en anderen. De training is leuk en goed te volgen, er is voldoende tijd voor vragen en hulp. Ine geeft ook duidelijke voorbeelden, waardoor het voor het voor mij makkelijk is om het in de praktijk toe te passen. Het is zo fijn als ik een keuze moet maken en het antwoord niet ‘denk’ te weten, mijn wijze ik heeft altijd een antwoord! Zoals: ‘is het nu goed voor mij om te sporten, of ‘welke sport’, etc. Het geeft me meer zelfvertrouwen. Ik ben super blij deze training te hebben kunnen volgen, hierdoor bij mezelf veel blokkades op te kunnen ruimen en meer mijn eigen ik te kunnen zijn.”

“In alle veiligheid kun je met duidelijke en prettige uitleg aan de slag met energie. Het is geweldig om zo anderen en jezelf te helpen. Ook voelt het heel veilig om dit samen met de groep te doen. Dankjewel lieve Ine. Ik heb vanaf het begin tot het einde alle informatie en oefeningen geabsorbeerd. Een enorme verrijking. Dikke knuffel” ~ Astrid

“De training bij Ine is een verrijking van jezelf en een verrijking van de wereld. Het helen van jezelf en het helen van je medemens, brengt meer licht en liefde op aarde en wie wil dat nou niet? Ik ben zelf een persoon die vaak zijn hoofd gebruikt en mijn gevoel en intuïtie nog wel eens vergeet. Deze training nodigt uit om juist meer vertrouwen te krijgen in dat gevoel en je intuïtie. Ine is een liefdevol en warm persoon die vanuit haar missie om meer licht op deze aarde te brengen deze training heeft vormgegeven…..en hoe! Wow, wat een cadeau. Als je twijfelt, ik zeg ga in gesprek met Ine en je gaat ervaren wat het voor je kan betekenen. Vanuit Liefde. Ps; Ik heb zeker interesse in de vervolgtraining. Wat een fijne groep” ~ Jon

“Lieve Ine. Dankjewel voor deze mooie, energieke, fantastische 3 dagen. Het hoeft dus niet moeilijk te zijn, eigenlijk is het simpel! Maar wat een eye-opener is dat! Ik heb mogen leren met 5 andere mooie mensen, waarbij direct een veilige setting voelbaar was. Die is alleen maar verdiept tijdens de training. Ik ga geïnspireerd en stromend van energie met veel meer vertrouwen in mezelf en in mijn helerschap naar huis. Op naar de volgende training! Warme knuffel” ~ Wendy

“Deze training heeft in een korte tijd al een bijdrage geleverd in mijn leven. Je leert op een fijne maar ook op een uitdagende manier voor jezelf te zorgen. Maar ook voor de ander. Als je daar in wilt investeren, dan zou ik het zeker doen. Ik wil graag de vervolgtraining doen, maar eerst alle informatie verwerken”. ~ Samira

“Ik heb de cursus als zeer ontspannen en verhelderend ervaren. Leuke groep. Ik ga de komende tijd flink oefenen op mijzelf en mijn gezin. Als ik het leuk blijf vinden sta ik open voor de vervolgtraining”. ~ Femke

“Ik vind het heel leerzaam om jezelf te leren helen. Je leert jezelf namelijk helpen op aspecten (die mogelijk terugkerend zijn) in het leven die je lastig vindt. Dit geeft ook een erg krachtig gevoel. Het is fijn om te weten dat je alle kennis om jezelf te helpen al in jezelf hebt. En het feit dat je met jezelf helen ook anderen heelt is heeeel gaaf!! Liefs. Ps; Ik heb interesse om de vervolgtraining te volgen. Echter heb ik wel tijd nodig om alle informatie uit deze training te laten landen, toe te passen en hier vertrouwd mee te raken”. ~ Ilana

“Een klein jaar geleden deed ik deze cursus van Iedereen Kan Helen gevolgd en er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik de geleerde technieken aldaar niet heb gebruikt. Het was een geweldige openbaring in het spelen met energie en het helen van energetische blokkades. En gaf een immense verdieping aan dat wat geleerd was en legde het fundament voor een nieuw te bewandelen richting in mijn leven. Ik ben Ine ontzettend dankbaar voor haar duidelijke, scherpzinnige, vrolijke en wijze energie en lessen en kan iedereen die een 1e of verdere stap in het leren werken met energetische blokkades zoekt de cursussen aanraden!”. ~ Teun

Iedereen kan Helen. Jij ook!