De praktijk

De naam van de praktijk heeft voor mij een bijzondere, tweeledige betekenis…

Iedereen kan helen

De naam van de praktijk is ontstaan vanuit mijn ca. 15 jaar ervaring in de praktijk en mijn diepe vertrouwen dat er altijd verbetering mogelijk is in jezelf en je leven! Ik nodig je uit om open te staan voor de mogelijkheid dat ook jij een positieve ontwikkeling kan doormaken. Of het nu kleine stapjes zijn, een krachtige flow of een klein wonder! Er is altijd verbetering mogelijk.

Iedereen kan helen

Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal het vermogen hebben om te helen, velen van ons doen het regelmatig zonder het door te hebben. Die troostende knuffel, de meelevende aai over de bol bij je kind, die aandachtige blik wanneer iemand je iets vertelt, wrijven over je zere knie. Bij al deze dingen maak je al gebruik van je helende vermogen als mens. Daarom bieden we in de praktijk trainingen aan waarin je kunt leren om dit vermogen verder te ontwikkelen en te versterken. Zo kun jij straks steeds meer jezelf en anderen ondersteunen op hun helingspad!

Ine von Dobschutz – Verbiest

TEACHER – heaLER – aCUPUNCTURIST – COACH

Hoi, ik ben Ine.  geboren in België in 1981. Woonachtig in Eindhoven, getrouwd en met een jong volwassen bonuszoon en twee jonge zoontjes samen hebben we een heerlijk mannenhuishouden. Wat een rijkdom!

Al op jonge leeftijd was ik erg nieuwsgierig en begaan met mensen. Mijn leven ging niet altijd over rozen en ik heb meerdere uitdagingen op mijn pad gehad. Op zestienjarige leeftijd kwam ik in contact met de Oosterse filosofie op het leven. Dit gaf mij een gevoel van thuiskomen. In de loop van de jaren heb ik mezelf ontwikkeld en ben ik steeds meer gaan groeien in de richting waar ik nu sta. Ik voel me rijker, wijzer en gelukkiger dan ooit en het blijft me verrassen dat het steeds nóg beter wordt.

Ik ben de oprichter van Iedereen kan Helen. Je bent welkom bij mij voor de Healing Flow, de trainingen, transformatiesessies in de praktijk en incidenteel energetische afstandsbehandelingen.

Behandelstijl

Mijn manier van werken is een combinatie van verschillende stijlen, ik ben van nature heel zacht en liefdevol en heb een diepgaand begrip. Daardoor kan ik heel goed aanvoelen wat er speelt zowel mentaal als fysiek en lukt het me vaak om de vinger op de zere plek te leggen. Ik hou van een gezonde dosis humor. En als het nodig is kan ik ook erg confronterend een spiegel voorhouden. Ik geloof dat je de meest waardevolle groei doormaakt als je zélf inzicht krijgt in je lichaam, geest en levensstijl. Van daaruit kun je deze inzichten toepassen en keuzes maken die beter voor je zijn. Dus als je een liefdevolle schop onder je kont nodig hebt, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

“Het mooiste wat je kan zijn ben je zelf!”

Mijn kracht

Mijn kracht zit in het aangaan van uitdagingen om ze te ervaren, ervan te leren en erdoor te groeien. Ik ben heel gevoelig als mens en gebruik dit graag in mijn eigen ontwikkeling. De mensen die me goed kennen zullen bevestigen dat ik een ongelofelijke nerd ben, ik hou ervan om nieuwe dingen te ervaren, te leren en te bestuderen. Zowel in mijn eigen leven, in de wereld om me heen, als ook door opleidingen, trainingen en stapels met boeken. Mijn nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij mensen drijven me om me steeds verder te ontwikkelen. Diep van binnen voel ik dat iedereen recht heeft op een gezond en gelukkig leven en het geeft mij een ontzettend goed gevoel om in de praktijk al mijn kennis en inzicht in te zetten om iemand zo goed mogelijk te mogen helpen. Mijn hart maakt dan ook een sprongetje elke keer als iemand weer een mooie ontwikkeling doormaakt. Dankbaar!

Mijn CV

Ervaring en training Acupunctuur

Geschoold en ervaren in de leer van ECIWO en BBRS acupunctuur, Master Tung en Dr. Tan acupunctuur. Een zeer krachtige en effectieve vorm van acupunctuur gebaseerd op kennis die eeuwenlang van generatie tot generatie zijn overgedragen.

Vakopleidingen en nascholing

 • Psychosociale en Westers Medische Basiskennis volbracht op niveau van CPION (2015)
 • Vakopleidingen gevolgd bij de Expert Group for BBRS Science and Medicine; BBRS World Acupuncture; Bert Pijnenburg MSc., Lic. TCM & Ron Zoet BSc.PT, BSc.PhEd, Lic. TCM
 • Afgestudeerd ECIWOloog volgens de leer van prof. Zhang (2014)
 • Vakopleiding Acupunctuur (2012)
 • Training Guasha (2012)
 • Westers Medische Basiskennis (2010)
 • Vakopleiding Tuina Therapie (2008)
 • Een veelheid aan training en nascholing op het gebied van acupunctuur, traumaheling, gezichtsdiagnose, polyvagaaltheorie.

Ervaring en training Energiewerk

 • Reiki – level 1, level 2 en master
 • Werken met aura, chakra’s, karma en de ankh
 • E.C. / B.C.
 • Quantum Touch
 • Intuïtieve Heling
 • Spiertesten en energiewerk
 • Multidimensionale healing, merkabah, akashic reading

Ervaring en training Coaching

 • NLP Practitioner
 • Professional Organizer & Time Management
 • Persoonlijke begeleiding
 • Intuïtieve Coaching
 • Werkervaring als coach en loopbaanbegeleider bij het ROC (2006 t/m 2012)

Amelia Verbiest – Bilkerdijk

Graag stel ik me voor. Ik ben Amelia Verbiest- Bilkerdijk, geboren 23-03-1985 in Maastricht (met Surinaamse roots:). Moeder van twee lieve kinderen en sinds 2022 met veel enthousiasme werkzaam bij Iedereen kan Helen.

Mijn interesse en nieuwsgierigheid in mensen en hun lichamelijk en mentaal welzijn is in mijn vroege jeugd ontstaan.
Een aantal jaren heb ik intens genoten van mijn werk in de hulpverlening o.a. het begeleiden van kwetsbare (jong)volwassenen. Ik heb als zzp’er voedingsadviezen op maat gegeven en ruim 7 jaren in een natuurvoedingswinkel klanten supplementair geadviseerd. Ik geniet van leren, verandering en uitdaging!

Naast verdieping in gezondheid geniet ik intens van in de natuur zijn. Lange wandelingen maken, hardlopen, skeeleren, yoga, lezen, nieuwe plaatsen ontdekken en van alles ondernemen met dierbaren. Dit tezamen creëert een fijne balans met mijn sensitiviteit.

Sinds 2022 ondersteun ik Ine, mijn dierbare schoonzus, met allerhande organisatorische en administratieve werkzaamheden in de breedste zin van het woord.

Met veel plezier maak ik deel uit van Iedereen kan helen.

Warme groetjes,

Amelia