Training Energetisch Behandelen

LEVEL 3 Traumaheling & Karma

Al 15 jaar lang werkt Ine met veel plezier en passie met verschillende behandelvormen in de praktijk. In de loop van de jaren heeft ze veel verschillende behandelvormen als energiewerk, massage, acupunctuur en coaching gecombineerd om haar cliënten op een waardevolle manier te ondersteunen in de praktijk. Vanuit een terugkerende vraag van haar cliënten heeft zij besloten om haar grote passie, energetische behandeling, in trainingsvorm aan te bieden. 

Onze missie & visie

Onze praktijk naam zegt al veel over de visie.. Iedereen kan Helen. Deze naam is ontstaan vanuit 15 jaar praktijkervaring en een innerlijk weten. Enerzijds het diepe vertrouwen dat er altijd verbetering mogelijk is in jezelf en je leven als je actief in je eigen kracht en helingsproces gaat staan. Of het nu kleine stapjes zijn, een krachtige flow of een klein wonder! Het is de moeite waard om te ontdekken.

Daarnaast staat Iedereen kan Helen voor het diepere weten dat wij allemaal het vermogen hebben om te helen. Wij hebben allemaal een ziel en een energieveld, dit geeft ons de basis om te leren energetisch te helen als we dat graag zouden willen. Daarom bieden we in de praktijk trainingen aan, waarin je kunt leren om dit vermogen verder te ontwikkelen en toe te passen om jezelf en, in de praktijk, anderen energetisch te kunnen behandelen. 

Er is niet één ultieme vorm van heling. Er zijn veel verschillende vormen die allen hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Ine zegt altijd dat er net zoveel vormen van heling zijn als dat er mensen op de wereld zijn. Daarom word je tijdens de training gestimuleerd om de nieuwe inzichten en vaardigheden uit te proberen en ontvang je ondersteuning om het in jouw eigen unieke vorm te gieten. Dit maakt de training uitermate geschikt zowel voor de beginner als de ervaren behandelaar die graag nieuwe vaardigheden wil toevoegen aan zijn/haar behandelingen in de praktijk.

Dit nodigen we uit in jou

Vanuit de visie en werkwijze van Iedereen kan Helen verwachten wij dat deelnemers de training instappen met een open mind en een open hart. Vanuit nieuwsgierigheid om jezelf te willen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Door zelf te groeien in bewustzijn en je eigen helingsprocessen te doorlopen, wordt jouw vermogen om met energie te kunnen werken steeds groter. Een prachtige win-win situatie. We nodigen je uit om te ontdekken, te leren en om jezelf op een speelse ontspannen manier te ontwikkelen.

Wanneer het gaat om het behandelen van jezelf en anderen, verwachten wij een integere, respectvolle houding vol compassie, met een bereidheid om je open te stellen en te leren. Dit zijn belangrijke waarden om op een zuivere en passende manier met energie te gaan werken.

Dit kun je verwachten van de training

Wanneer je level 2 succesvol hebt afgerond en je wilt graag verder ontwikkelen, dan ben je van harte welkom in Level 3 Traumaheling & Karma.

In Level 3 leer ik je mijn krachtige manier van het energetisch helen van trauma, zowel trauma als gevolg van een eenmalige gebeurtenis als meervoudig trauma als gevolg van langdurige periodes van belastende ervaringen. We ontdekken de diepgewortelde verbinding tussen karma en trauma. We leren energetische en lichamelijke behandeltechnieken om te ondersteunen bij het helingsproces. Elk level is zo opgezet dat je in eerste instantie leert om alle inzichten en tools toe te passen op jezelf, van daaruit ontstaat begrip en handigheid die je heel krachtig kunt toepassen wanneer je anderen gaat behandelen.

Je leert het volgende en meer:

  • Hoe stress, overspanning en burnout lichamelijk en energetisch doorwerken en hoe je deze energetisch kunt behandelen
  • Je leert over verschillende vormen van trauma en hun mogelijke gevolgen
  • De ontdekt de relatie tussen trauma, karma en het proces van reïncarnatie en heling door meerdere levens heen
  • Je leert over de 7 chakra’s en de verbinding met trauma
  • Dieper begrip rondom de dynamieken, gedrag en gedachtenpatronen die voortvloeien vanuit trauma en hoe je deze in kunt zetten bij heling
  • Stap voor stap toepassen van Ine’s krachtige energetische traumabehandeling op je zelf en anderen
  • Reflexzone protocol van drukpunten voor diepgaande ontspanning en het verzachten van pijnklachten
  • Diepgaande massagetechnieken voor krachtige release
  • Aandacht en oefeningen voor versteviging van je eigen basis, “je energetische spierballen” en je vermogen om dieper en krachtiger te helen in jezelf en bij anderen
  • Etc.

Voor wie is deze training bedoeld & voorwaarde voor toelating

Deze training is toegankelijk voor iedereen die Level 2 Heling van het Hart, Verbinding en Blokkades heeft afgerond.

Werkwijze en opbouw training

De training biedt een waardevolle combinatie van theorie en praktijk. Je wordt uitgenodigd om actief deel te nemen in de lessen. We gaan de diepte in om zoveel mogelijk inzichten en begrip te vergaren en vervolgens passen we het direct toe in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele oefeningen, samenwerking in tweetallen, daarnaast deelt Ine voorbeelden uit de praktijk delen én leren we van elkaars ervaringen in de oefeningen. Alle technieken, behandelingen en inzichten die je leert kun je meteen actief gebruiken voor je eigen heling én voor het behandelen van je (toekomstige) cliënten. 

Ine ondersteunt alle deelnemers die dat wensen tijdens de training met energetische groepsbehandeling. De ervaring leert dat we vaak blokkades hebben die ons (zelf)helende vermogen remmen, hier wordt dan verlichting in geboden.

Tussen de lesdagen door wordt van je gevraagd om de syllabus nog eens aandachtig door te nemen en aan de slag te gaan met oefeningen. 

Inhoud van de lessen

 • LESDAG 1 Lichaam, stresssysteem & trauma: In deze les gaan we de diepte in om te begrijpen hoe trauma in het lichaam vorm krijgt, wat de rol van je stresssysteem hierin is en hoe we het lichaam energetisch kunnen ondersteunen. We bouwen aan energetisch begrip van de comfortzone en hoe je hier op een helende manier buiten kunt stappen. Ook leer je een behandeling met drukpunten bij de voeten, waarmee je het lichaam kunt ondersteunen om naar (meer) ontspanning toe te bewegen.

 • LESDAG 2 Trauma, karma en reïncarnatie: Tijdens deze les leer je hoe karma en reïncarnatie in hun werk gaan, hoe dit doorwerkt in het menselijk leven, de rol die het heeft in ontstaan van trauma. Daarnaast leer je hoe je karma zichtbaar kunt maken en kunt helen door verschillende levens heen. We verdiepen ons in daderschap en slachtofferschap en de verhouding tot trauma. We doen oefening ter vergroting van onze innerlijke kracht.

 • LESDAG 3 Chakra’s en Trauma: Je leert wat chakra’s zijn en hoe je deze kunt voelen en behandelen. Vervolgens leer je wat de verbinding is tussen chakra’s en trauma. We oefenen behandeling van de chakra’s en speciale drukpunten en diepgaande massage technieken in de regio van buik en borstkas om heling te ondersteunen. Ook leer je wat de comfort zone is, welke voors en tegens deze heeft en doen we praktische oefeningen waarmee jij je energetische en mentaal/emotionele draagkracht kunt vergroten.

 • LESDAG 4 Traumabehandeling: Je leert stapsgewijs een gedegen energetische traumabehandeling te geven en hoe je desgewenst met drukpunten kunt ondersteunen. Je krijgt dieper begrip rondom de dynamieken, gedrag en gedachtepatronen die voortvloeien vanuit trauma en hoe je deze in kunt zetten bij heling. We oefenen de traumabehandeling tijdens de les.

 • LESDAG 5 Verschillende vormen trauma begrijpen en behandelen: We bekijken verschillende soorten trauma om beter te begrijpen wat het inhoudt en leren welke bijzonderheden je mee kunt nemen tijdens je behandeling. Het gaat onder andere over trauma als gevolg van een ongeluk, trauma door geweld, sexueel trauma, ongeboren tweelinghelft trauma, geboortetrauma, kindtrauma, onveilige hechtingstrauma, etc.  In de middag oefenen we behandeling op oefen cliënten.

Praktische informatie

Locatie: in de praktijk van Iedereen kan Helen, in het Glasgebouw op Strijp-S, gevestigd op Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven. Op de trainingsdagen voor aanvang is Ine telefonisch bereikbaar op telnr. 06 – 43 99 83 86

Verzorging: tijdens de training is thee en water gratis beschikbaar, alsook diverse snack opties als fruit, noten, koekjes of iets dergelijks. Lunch is niet inbegrepen vanwege de uiteenlopende behoeften en voorkeuren.

Tijdsduur: de training bestaat uit 5 lesdagen van 10:00u t/m 17:00u met een lunch pauze van 13:00u t/m 14:00u van 3 uur. Ingedeeld als twee blokken van twee dagen met ca. 2 tot 4 weken ertussen en 1 dag daaropvolgend na ca. 6-8 weken. 

Via deze link vind je de actuele agenda en mogelijkheid tot inschrijven: https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/

Groepsgrootte: de training vindt plaats in groepen van min. 4 en max. 6 deelnemers, om veel ruimte te behouden voor persoonlijke aandacht

Studiebelasting: In totaal krijg je 30 lesuren met tussen de lesdagen door een studiebelasting van ca. 3 uur per week. Thuis ga je de syllabus nogmaals doorlezen, de oefeningen herhalen, energetische self-care routine doen en behandelingen op jezelf en anderen oefenen.

Niveau training: De training heeft momenteel geen actieve accreditatie. De inhoud van de training bouwt verder op level 2. Er is geen specifiek opleidingsniveau aan verbonden.

Toetsing en certificaat: wanneer je alle lesblokken aanwezig bent geweest en actief deel hebt genomen voldoe je aan de voorwaarden. Je ontvangt aan het einde van het laatste lesblok een certificaat van deelname. Dit certificaat geeft je de mogelijkheid om door te stromen naar vervolgtrainingen (momenteel in ontwikkeling).

Docent: De training wordt gegeven door Ine von Dobschutz – Verbiest. Zij heeft op basis van haar 15 jaar ervaring in de praktijk deze manier van energetisch behandelen vormgegeven en deelt het met ontzettend veel passie, diepgang en een vleug humor met haar deelnemers. Meer informatie over Ine lees je op: https://iedereenkanhelen.nl/ontmoet-ine/

Studiemateriaal: Je krijgt tijdens de eerste les een handige pen en een map waarin je de lesstof van alle 5 lesdagen kunt bewaren. Deze syllabus die Ine speciaal voor deze training heeft vormgegeven, is bewust heel uitgebreid geschreven zodat je altijd nog kunt nalezen wat er in de training aan bod is gekomen. Deze syllabus is inbegrepen bij het lesgeld.

Investering en voorwaarden

Investering: Het actuele tarief van deze training is: 1199 EUR 

Betaling en aanmelding: 

Op https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/ vind je alle mogelijke trainingsdata en het inschrijfformulier. Wanneer je je inschrijving hebt verzonden ontvang je binnen 5 werkdagen (m.u.v. schoolvakanties) bevestiging van je inschrijving en een betaalverzoek. Betaling vindt plaats binnen 2 weken na aanmelding, hiermee bevestig je jouw deelname aan de training definitief.

We wijzen je erop dat je gebruik kunt maken van het herroepingsrecht binnen 14 dagen na aanmelding. Wanneer betaling in één keer niet mogelijk is, mail dan naar ine@iedereenkanhelen.nl we nemen dan contact met je op om te overleggen over betaling in termijnen.

BELANGRIJK: Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring van Iedereen kan Helen. Klik op de naam van het document om het te openen en lezen:

 • Algemene Voorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Klachtenprocedure
 • Goed om te weten, de training is CORONA PROOF: wanneer je zelf door klachten/positieve test niet deel kunt nemen en/óf wanneer vanwege overheidsmaatregelen de training niet live kan plaatsvinden, gaat deze sowieso online door en kun je deze live volgen via je laptop of telefoon.
NAAR AGENDA EN INSCHRIJFFORMULIER

Nieuwsgierig naar wat nog meer mogelijk is met jouw helende vermogen? Na level 2, kun je door naar level 3:

LEVEL 3: TRAUMAHELING & KARMA

Ervaringen LEVEL 2

De Level 2 Training was zo tof. De werking van energie en m.n. de spiertesten vanuit Level 1 begreep en beheerste ik inmiddels aardig, maar ook in Level 2 ging er weer een wereld voor me open. Wat mega interessant hoe emotionele/mentale belastingen/hartmuren etc. verbinding soms in de weg kunnen staan. Ook al wil je wel iets veranderen, soms lukt dat niet door bijvoorbeeld zelf opgelegde blokkades/overtuigingen. En dat al die belastende energieën gewoon op te sporen, en nóg belangrijker te verwijderen zijn, is iets magisch. De kracht van de groep was ook weer erg fijn!
Iris
Wow Ine, level 2 was magisch ✨ veel nieuwe inzichten en veel mogen ervaren. Fijn om hartmuren weg te mogen halen waardoor ons licht nog mooier gaat schijnen. Dankjewel 🙏 De training heeft me nog bewuster gemaakt van relaties met anderen en de energie die daarin een rol speelt. Het is fijn om relaties te mogen zuiveren, je merkt daarna in de 3d wereld een verschil, magisch! Ik hoop dat we allemaal verbonden blijven met deze hogere vibratie en daarin nog meer mogen groeien en flowen 🦋❤️
Jet
Na level 1 heb ik al zoveel mogen ervaren wat het opruimen van emotionele blokkades met mij en degenen die ik heb mogen behandelen heeft gedaan. In level 2 worden er verschillende soorten energetische blokkades behandeld die me nog meer waardevolle tools in handen hebben gegeven om mezelf en anderen te helen. Een verrijking! De lessen zijn heerlijk om bij te wonen; Ine legt alles duidelijk uit vol passie en humor. Nu aan de slag om er mijn eigen draai te geven aan alles wat ik bij Ine heb geleerd. Super dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen.
Liefs, Ingrid

Nadat ik met veel plezier Training Level 1

“Ontdek je innerlijke heler & heling van emotionele blokkades” had afgerond begon ik met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid aan Training Level 2 “Heling van het hart, verbinding en blokkades”. Ook nu weer ben ik blij verrast en dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en mag toepassen om mezelf en anderen te mogen helpen in ons helingsproces. Aanvankelijk lijkt het misschien ingewikkeld en moeilijk maar de heldere uitleg en een duidelijk stappenplan, gecombineerd met een dosis luchtigheid, nuchterheid en humor van Ine zorgt ervoor dat Training Level 2 “Heling van het hart, verbinding en blokkades” ook weer heel toegankelijk is en besef je dat echt “Iedereen kan helen”.

Liefs, Marie-Louise

Lieve Ine. Level 2 sluit naadloos aan op level 1. De testlijsten werken enorm begeleidend bij alle oefenmomenten, die als vanzelf bijna dagelijkse in je leven ingebakken worden omdat het nu eenmaal zo wonderlijk en fijn is. De opbouw en verdieping van dit level heeft een prettig tempo, net als het “huiswerk” en de tijd die tussen de trainingsmomenten zit. Ine blijft enorm inspirerend. Met haar humoristische voorbeelden en zuivere energie, blijft ze lekker met haar voeten op de aarde staan en heeft me echt verder geholpen. Op naar level 3!

 Ilona.

NAAR AGENDA EN INSCHRIJFFORMULIER

Iedereen kan Helen. Jij ook!

Training

LEVEL 3: TRAUMAHELING & KARMA

Wanneer je level 2 succesvol hebt afgerond en je wilt graag verder ontwikkelen, dan ben je van harte welkom in Level 3 Traumaheling & Karma.

In Level 3 leer ik je mijn krachtige manier van het energetisch helen van trauma, zowel trauma als gevolg van een eenmalige gebeurtenis als meervoudig trauma als gevolg van langdurige periodes van belastende ervaringen. We ontdekken de diepgewortelde verbinding tussen karma en trauma. We leren energetische en lichamelijke behandeltechnieken om te ondersteunen bij het helingsproces. Elk level is zo opgezet dat je in eerste instantie leert om alle inzichten en tools toe te passen op jezelf, van daaruit ontstaat begrip en handigheid die je heel krachtig kunt toepassen wanneer je anderen gaat behandelen.

Je leert het volgende en meer:

 • Hoe stress, overspanning en burnout lichamelijk en energetisch doorwerken en hoe je deze energetisch kunt behandelen
 • Je leert over verschillende vormen van trauma en hun mogelijke gevolgen
 • De ontdekt de relatie tussen trauma, karma en het proces van reïncarnatie en heling door meerdere levens heen
 • Je leert over de 7 chakra’s en de verbinding met trauma
 • Dieper begrip rondom de dynamieken, gedrag en gedachtenpatronen die voortvloeien vanuit trauma en hoe je deze in kunt zetten bij heling
 • Stap voor stap toepassen van Ine’s krachtige energetische traumabehandeling op je zelf en anderen
 • Reflexzone protocol van drukpunten voor diepgaande ontspanning en het verzachten van pijnklachten
 • Diepgaande massagetechnieken voor krachtige release
 • Aandacht en oefeningen voor versteviging van je eigen basis, “je energetische spierballen” en je vermogen om dieper en krachtiger te helen in jezelf en bij anderen

De training bestaat uit 5 dagen van 10u tot 17u. Elke lesdag bestaat uit een deel theorie, begrip en inzichten, gecombineerd met oefeningen om te leren en ervaren. Tussen de lessen door vraag ik je om de les nog eens door te nemen en aan de slag te gaan met oefeningen.  We werken in kleine groepen van min. 4 en max. 6 mensen om veel ruimte te houden voor persoonlijke aandacht.

NAAR DATA, TARIEVEN EN INSCHRIJVING

Iedereen kan Helen. Jij ook!