Training Energetisch Behandelen

LEVEL 2 Heling van het Hart, Verbinding & Blokkades

Al 15 jaar lang werkt Ine met veel plezier en passie met verschillende behandelvormen in de praktijk. In de loop van de jaren heeft ze veel verschillende behandelvormen als energiewerk, massage, acupunctuur en coaching gecombineerd om haar cliënten op een waardevolle manier te ondersteunen in de praktijk. Vanuit een terugkerende vraag van haar cliënten heeft zij besloten om haar grote passie, energetische behandeling, in trainingsvorm aan te bieden. 

Onze missie & visie

Onze praktijk naam zegt al veel over de visie.. Iedereen kan Helen. Deze naam is ontstaan vanuit 15 jaar praktijkervaring en een innerlijk weten. Enerzijds het diepe vertrouwen dat er altijd verbetering mogelijk is in jezelf en je leven als je actief in je eigen kracht en helingsproces gaat staan. Of het nu kleine stapjes zijn, een krachtige flow of een klein wonder! Het is de moeite waard om te ontdekken.

Daarnaast staat Iedereen kan Helen voor het diepere weten dat wij allemaal het vermogen hebben om te helen. Wij hebben allemaal een ziel en een energieveld, dit geeft ons de basis om te leren energetisch te helen als we dat graag zouden willen. Daarom bieden we in de praktijk trainingen aan, waarin je kunt leren om dit vermogen verder te ontwikkelen en toe te passen om jezelf en, in de praktijk, anderen energetisch te kunnen behandelen. 

Er is niet één ultieme vorm van heling. Er zijn veel verschillende vormen die allen hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Ine zegt altijd dat er net zoveel vormen van heling zijn als dat er mensen op de wereld zijn. Daarom word je tijdens de training gestimuleerd om de nieuwe inzichten en vaardigheden uit te proberen en ontvang je ondersteuning om het in jouw eigen unieke vorm te gieten. Dit maakt de training uitermate geschikt zowel voor de beginner als de ervaren behandelaar die graag nieuwe vaardigheden wil toevoegen aan zijn/haar behandelingen in de praktijk.

Dit nodigen we uit in jou

Vanuit de visie en werkwijze van Iedereen kan Helen verwachten wij dat deelnemers de training instappen met een open mind en een open hart. Vanuit nieuwsgierigheid om jezelf te willen ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren. Door zelf te groeien in bewustzijn en je eigen helingsprocessen te doorlopen, wordt jouw vermogen om met energie te kunnen werken steeds groter. Een prachtige win-win situatie. We nodigen je uit om te ontdekken, te leren en om jezelf op een speelse ontspannen manier te ontwikkelen.

Wanneer het gaat om het behandelen van jezelf en anderen, verwachten wij een integere, respectvolle houding vol compassie, met een bereidheid om je open te stellen en te leren. Dit zijn belangrijke waarden om op een zuivere en passende manier met energie te gaan werken.

Dit kun je verwachten van de training

Wanneer je level 1 succesvol hebt afgerond en je wilt graag verder ontwikkelen, dan ben je van harte welkom op level 2. Level 2 verdiept zich in het helen van verbinding. Verbinding met je eigen hart en verbinding met andere mensen om je heen. Daarnaast krijg je een diepgaand begrip rondom mentale blokkades en andere mogelijke blokkades in je relaties en connecties met anderen. Ontdek blokkades die je helingsproces remmen.  Elk level is zo opgezet dat je in eerste instantie leert om alle inzichten en tools toe te passen op jezelf, van daaruit ontstaat begrip en handigheid die je heel krachtig kunt toepassen wanneer je anderen gaat behandelen.

Je leert het volgende en meer:

  • ontdek je ware essentie en hoe je vanuit hier in de wereld kunt verbinden
  • herken verschillende soorten energetische muren rondom o.a. je hart en leer deze te helen
  • leer hoe je energetische heling kunt toepassen in het herstellen van familiebanden
  • begrijp de invloed van muren op je eigen welzijn en je verbinding met anderen
  • inzicht in de energetische dynamiek van een relatie of connectie tussen mensen
  • voedende en belastende energie in relaties uittesten en helen
  • herken programmering, triggers en belastende overtuigingen en leer deze verzachten
  • leer behandel blokkades en weerstand op heling herkennen en ontdek hoe je deze kunt opsporen en doorbreken
  • ondersteuning bij ongewenst kinderloosheid, heel de verbinding tussen moeder en ongeboren kind en de rol hiervan bij zwangerschapsmisselijkheid
  • Etc.

Voor wie is deze training bedoeld & voorwaarde voor toelating

Deze training is toegankelijk voor iedereen die Level 1 Ontdek je innerlijke heler & Ware emotionele heling heeft afgerond of die vrijstelling heeft voor level 1 zoals hieronder omschreven. 

Mogelijkheid tot vrijstelling: wanneer je al eerder getraind bent in het toepassen van spiertesten, energetische selfcare, het geven van energetische behandelingen en meer specifiek het verwijderen van emotionele blokkades. Mail dan naar ine@iedereenkanhelen.nl om te overleggen of je mogelijk recht hebt op vrijstelling voor level 1 en hierdoor direct kunt doorstromen naar level 2. Je ontvangt binnen 10 werkdagen reactie op je mail.

Werkwijze en opbouw training

De training biedt een waardevolle combinatie van theorie en praktijk. Je wordt uitgenodigd om actief deel te nemen in de lessen. We gaan de diepte in om zoveel mogelijk inzichten en begrip te vergaren en vervolgens passen we het direct toe in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele oefeningen, samenwerking in tweetallen, daarnaast deelt Ine voorbeelden uit de praktijk delen én leren we van elkaars ervaringen in de oefeningen. Alle technieken, behandelingen en inzichten die je leert kun je meteen actief gebruiken voor je eigen heling én voor het behandelen van je (toekomstige) cliënten. 

Ine ondersteunt alle deelnemers die dat wensen tijdens de training met energetische groepsbehandeling. De ervaring leert dat we vaak blokkades hebben die ons (zelf)helende vermogen remmen, hier wordt dan verlichting in geboden.

Tussen het lesweekend (les 1 t/m 6) en les 7 wordt van je gevraagd om de syllabus nog eens aandachtig door te nemen en aan de slag te gaan met oefeningen. 

Inhoud van de lessen

 • LES 1 Heling van verbinding: In deze les gaan we de diepte in om te doorgronden wat verbinding en eenheid betekenen vanuit energiewerk. Je leert hoe je het energieveld (aura) kunt voelen, blokkades en problemen kunt herkennen en behandelen. We ontdekken hoe mensen elkaar kunnen beïnvloeden vanuit hun eigen energie en welke aspecten daarin een rol spelen. Je leert hoe pijn in verbinding kan ontstaan en hoe je van daaruit kunt toewerken naar heling.

 • LES 2 Ware verbinding en Hartmuren: Voortbouwend op les 1 ontdekken we waardevolle aspecten die een rol spelen bij ware verbinding, je leert hoe je deze kunt herkennen en helen. We spreken uitvoerig over hartmuren, verschillende soorten, oorzaken en hoe ze ontstaan, welke invloed ze hebben op onze verbinding met onszelf en anderen en hoe je deze kunt helen. 

 • LES 3 Gezonde openheid en belastende energieën: Zelfzorg en op een goede manier omgaan met je eigen energie is van groot belang. Je leert hoe je op een gezonde manier in je energie te staan en met anderen om te gaan. Ook leer je een breed scala aan belastende energie die van buitenaf van invloed kan zijn, waaronder koorden, vloeken, energetische manipulatie, voodoo en energetische wapens.

 • LES 4 Mentale belasting: Je leert hoe gedachten gezien worden vanuit energetisch perspectief en hun invloed op ziekte en gezondheid. Je ontdekt welke soorten mentale belasting er zijn en hoe je deze energetisch kunt behandelen.

 • LES 5 Weerstand en blokkades in het Helingsproces: Heling komt niet altijd vanzelf, dit kan het gevolg zijn van weerstand en blokkades op heling. Er zijn veel verschillende soorten hiervan, je leert hoe je deze hardnekkige blokkades eruit zien, hoe je ze kunt opsporen en op welke manier je ze kunt behandelen.

 • LES 6 Waardevolle verbindingen herstellen: Tijdens deze les leer je hoe je stapsgewijs kunt werken aan het helen van relaties, zowel in de relatie met het zelf als in relatie met anderen zoals je partner, kinderen, familieleden, vrienden, collega’s, etc. Ook leer je over waardevolle kwaliteiten die je kunt inzetten in het helen en gezond houden van relaties.

 • LES 7 Oefenen, oefenen, oefenen: Deze les vindt plaats ca. 6-8 weken na het lesweekend waarin je les 1 t/m 6 hebt doorlopen. Omdat ervaring opdoen belangrijk is gaan we deze les volledig besteden aan het behandelen van oefen cliënten. Ook is er ruimte voor al je vragen. 

Praktische informatie

Locatie: in de praktijk van Iedereen kan Helen, in het Glasgebouw op Strijp-S, gevestigd op Torenallee 45, 5617 BA Eindhoven. Op de trainingsdagen voor aanvang is Ine telefonisch bereikbaar op telnr. 06 – 43 99 83 86

Verzorging: tijdens de training is thee en water gratis beschikbaar, alsook diverse snack opties als fruit, noten, koekjes of iets dergelijks. Lunch is niet inbegrepen vanwege de uiteenlopende behoeften en voorkeuren.

Tijdsduur: de training bestaat uit 7 lessen van 3 uur. Ingedeeld als een een lang weekend van 3 dagen, elke dag (vrij-za-zo) 2 lesblokken van 10:00u t/m 13:00u en een blok van 14:00u t/m 17:00u. Ca. 6 tot 8 weken na het lesweekend volgt nog 1 terugkomles van 3 uur, doorgaans op vrijdagmiddag van 14:00u t/m 17:00u.

Via deze link vind je de actuele agenda en mogelijkheid tot inschrijven: https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/

Groepsgrootte: de training vindt plaats in groepen van min. 4 en max. 6 deelnemers, om veel ruimte te behouden voor persoonlijke aandacht

Studiebelasting: In totaal krijg je 21 lesuren met tussen het lesweekend en de terugkomles door een studiebelasting van ca. 3 uur per week. Thuis ga je de syllabus nogmaals doorlezen, de oefeningen herhalen, energetische self-care routine doen en behandelingen op jezelf en anderen oefenen.

Niveau training: De training heeft momenteel geen actieve accreditatie. De inhoud van de training bouwt verder op level 1. Er is geen specifiek opleidingsniveau aan verbonden.

Toetsing en certificaat: wanneer je alle lesblokken aanwezig bent geweest en actief deel hebt genomen voldoe je aan de voorwaarden. Je ontvangt aan het einde van het laatste lesblok een certificaat van deelname. Dit certificaat geeft je de mogelijkheid om door te stromen naar de Level 3 trainingen.

Docent: De training wordt gegeven door Ine von Dobschutz – Verbiest. Zij heeft op basis van haar 15 jaar ervaring in de praktijk deze manier van energetisch behandelen vormgegeven en deelt het met ontzettend veel passie, diepgang en een vleug humor met haar deelnemers. Meer informatie over Ine lees je op: https://iedereenkanhelen.nl/ontmoet-ine/

Studiemateriaal: Je krijgt tijdens de eerste les een handige pen en een map waarin je de lesstof van alle 7 lessen kunt bewaren. Deze syllabus die Ine speciaal voor deze training heeft vormgegeven, is bewust heel uitgebreid geschreven zodat je altijd nog kunt nalezen wat er in de training aan bod is gekomen. Deze syllabus is inbegrepen bij het lesgeld.

Investering en voorwaarden

Investering: Het actuele tarief van deze training is: 733 EUR

Betaling en aanmelding:

Op https://iedereenkanhelen.nl/agenda-en-inschrijving/ vind je alle mogelijke trainingsdata en het inschrijfformulier. Wanneer je je inschrijving hebt verzonden ontvang je binnen 5 werkdagen (m.u.v. schoolvakanties) bevestiging van je inschrijving en een betaalverzoek. Betaling vindt plaats binnen 2 weken na aanmelding, hiermee bevestig je jouw deelname aan de training definitief.

We wijzen je erop dat je gebruik kunt maken van het herroepingsrecht binnen 14 dagen na aanmelding. Wanneer betaling in één keer niet mogelijk is, mail dan naar ine@iedereenkanhelen.nl we nemen dan contact met je op om te overleggen over betaling in termijnen.

BELANGRIJK: Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en Privacy Verklaring van Iedereen kan Helen. Klik op de naam van het document om het te openen en lezen:

 • Algemene Voorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Klachtenprocedure
 • Goed om te weten, de training is CORONA PROOF: wanneer je zelf door klachten/positieve test niet deel kunt nemen en/óf wanneer vanwege overheidsmaatregelen de training niet live kan plaatsvinden, gaat deze sowieso online door en kun je deze live volgen via je laptop of telefoon.

Nieuwsgierig naar wat nog meer mogelijk is met jouw helende vermogen? Wanneer je level 2 succesvol hebt afgerond en je wilt graag verder ontwikkelen, dan ben je van harte welkom om door te stromen naar Level 3a Traumaheling & Karma en/of Level 3b Veilig en krachtig werken met belastende entiteiten. Volgorde is niet van belang.

LEVEL 3a: Traumaheling & Karma

LEVEL 3b: Veilig en krachtig werken met belastende entiteiten

Ervaringen LEVEL 2

De Level 2 Training was zo tof. De werking van energie en m.n. de spiertesten vanuit Level 1 begreep en beheerste ik inmiddels aardig, maar ook in Level 2 ging er weer een wereld voor me open. Wat mega interessant hoe emotionele/mentale belastingen/hartmuren etc. verbinding soms in de weg kunnen staan. Ook al wil je wel iets veranderen, soms lukt dat niet door bijvoorbeeld zelf opgelegde blokkades/overtuigingen. En dat al die belastende energieën gewoon op te sporen, en nóg belangrijker te verwijderen zijn, is iets magisch. De kracht van de groep was ook weer erg fijn!
Iris
Wow Ine, level 2 was magisch ✨ veel nieuwe inzichten en veel mogen ervaren. Fijn om hartmuren weg te mogen halen waardoor ons licht nog mooier gaat schijnen. Dankjewel 🙏 De training heeft me nog bewuster gemaakt van relaties met anderen en de energie die daarin een rol speelt. Het is fijn om relaties te mogen zuiveren, je merkt daarna in de 3d wereld een verschil, magisch! Ik hoop dat we allemaal verbonden blijven met deze hogere vibratie en daarin nog meer mogen groeien en flowen 🦋❤️
Jet
Na level 1 heb ik al zoveel mogen ervaren wat het opruimen van emotionele blokkades met mij en degenen die ik heb mogen behandelen heeft gedaan. In level 2 worden er verschillende soorten energetische blokkades behandeld die me nog meer waardevolle tools in handen hebben gegeven om mezelf en anderen te helen. Een verrijking! De lessen zijn heerlijk om bij te wonen; Ine legt alles duidelijk uit vol passie en humor. Nu aan de slag om er mijn eigen draai te geven aan alles wat ik bij Ine heb geleerd. Super dankbaar dat ik deze training heb mogen volgen.
Liefs, Ingrid

Nadat ik met veel plezier Training Level 1

“Ontdek je innerlijke heler & heling van emotionele blokkades” had afgerond begon ik met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid aan Training Level 2 “Heling van het hart, verbinding en blokkades”. Ook nu weer ben ik blij verrast en dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en mag toepassen om mezelf en anderen te mogen helpen in ons helingsproces. Aanvankelijk lijkt het misschien ingewikkeld en moeilijk maar de heldere uitleg en een duidelijk stappenplan, gecombineerd met een dosis luchtigheid, nuchterheid en humor van Ine zorgt ervoor dat Training Level 2 “Heling van het hart, verbinding en blokkades” ook weer heel toegankelijk is en besef je dat echt “Iedereen kan helen”.

Liefs, Marie-Louise

Lieve Ine. Level 2 sluit naadloos aan op level 1. De testlijsten werken enorm begeleidend bij alle oefenmomenten, die als vanzelf bijna dagelijkse in je leven ingebakken worden omdat het nu eenmaal zo wonderlijk en fijn is. De opbouw en verdieping van dit level heeft een prettig tempo, net als het “huiswerk” en de tijd die tussen de trainingsmomenten zit. Ine blijft enorm inspirerend. Met haar humoristische voorbeelden en zuivere energie, blijft ze lekker met haar voeten op de aarde staan en heeft me echt verder geholpen. Op naar level 3!

 Ilona.

Een klein jaar geleden deed ik de level 1 cursus van Iedereen Kan Helen en het is nu ruim een half jaar geleden sinds ik level 2 heb afgerond. Er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik de geleerde technieken aldaar niet heb gebruikt. Level 1 was een geweldige openbaring in het spelen met energie en het helen van energetische blokkades. Level 2 gaf een immense verdieping aan dat wat geleerd was en legde het fundament voor een nieuw te bewandelen richting in mijn leven. Ik ben Ine ontzettend dankbaar voor haar duidelijke, scherpzinnige, vrolijke en wijze energie en lessen en kan iedereen die een 1e of verdere stap in het leren werken met energetische blokkades zoekt de cursussen aanraden!

Teun

Iedereen kan Helen. Jij ook!