Afwegingen voor een behandelfrequentie en pakket wat bij jou past

Het bepalen van behandelfrequentie is zeer persoonlijk en hangt af van jouw unieke situatie. Daarom zal ik ook geen vast schema hieronder benoemen. Maar eerder zinvolle afwegingen geven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Als je na het lezen van de overwegingen nog twijfelt of behoefte hebt aan overleg, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Afweging 1: intensiteit van je proces

Doorgaans pakken we sneller de stijgende lijn als je behandelingen wat dichter op elkaar plant. Dan is de kans om tussentijds terug te vallen kleiner en kunnen we meteen doorbouwen op de resultaten van de voorgaande sessies. Ook is hier je eigen voorkeur van belang, vind je het fijn om flink aan de slag te gaan met jezelf? Of ervaar je het juist als prettiger om het langzaam aan te doen?

Hoge intensiteit: één sessie in de week of in de twee weken
Deze intensiteit kun je overwegen als je behoefte hebt aan grote verandering in je leven en je het fijn vindt om een periode intensief met jezelf aan de slag te gaan.

Lage intensiteit: één sessie in de 3 a 4 weken
Deze intensiteit kun je overwegen als je actief aandacht wilt geven aan jezelf en je proces. Je wilt de stijgende lijn ondersteunen, maar vindt het niet noodzakelijk is om hier zeer intensief mee aan de slag te gaan.

Onderhoud: één sessie in de 5 weken tot 3 maanden
Het gaat al een heel stuk beter met je, maar je voelt dat het fijn is om met enige interval een check-up te doen. Zo kun je ervaren of je al goed op weg bent, of dat je juist weer gestimuleerd mag worden om nog stappen in de goede richting te zetten. Het zou ook kunnen functioneren als een stok achter de deur, als een moment van bezinning, preventie en afstemmen. 

Globale overwegingen in intensiteit
Zijn dat een proces doorgaans start met een aantal sessies in hoge intensiteit, doorgaans 4 tot 6 sessies. Daarna bouwen we af naar lagere intensiteit, waarbij we erop letten dat je tussentijds niet (te ver) terugvalt in oude klachten of patronen. Als dat goed gaat kun je naar onderhoudsfrequentie overstappen. Hierin zijn keuzes verdeeld, de ene groep blijft structureel eens in de 1 tot 3 maanden langskomen voor een checkup, de andere groep stopt het traject en voelt de vrijheid om weer opnieuw langs te komen als dat nodig of gewenst is. Beide keuzes zijn waardevol.

Afweging 2: de aard van je klachten

De aard van je klachten is een belangrijke overweging voor behandelfrequentie. Hardnekkige, langdurige klachten vragen doorgaans een hogere intensiteit en in aantal meer sessies, dan klachten die af en toe aanwezig zijn of goed te verdragen zijn in je dagelijks leven. Hierbij maakt het niet uit of de aard van de klachten eerder lichamelijk, mentaal/emotioneel of een combinatie van beide is. Hoe heviger je het ervaart, hoe meer het je kan dienen om met hoge intensiteit een aantal sessies te doen. Als je klachten niet zo hevig zijn, maar je wilt wel graag verandering in je lijf, jezelf en je leven, dan kan een lage intensiteit ook al voldoende zijn.

Afweging 3: hoeveel behandelingen heb ik nodig voor mijn klachten

De hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt, is van tevoren bijna niet vast te stellen. Dit heeft ermee te maken dat ieder mens zo uniek in elkaar steekt, dat ook alle klachten erg kunnen variëren in ernst, complexiteit en benodigde tijd om klachten te verzachten. Ter illustratie; Soms kan een nekpijn bij de ene persoon met 2 sessies voorbij zijn, terwijl de andere hier wel 10 sessies of meer voor nodig heeft. Wat we wel kunnen stellen is dat gemiddeld genomen iemand zeker 4 tot 6 sessies nodig heeft om de eerste stappen te kunnen zetten. Deze sessies zijn doorgaans in hoge intensiteit. Aan het einde van deze reeks evalueren we samen wat nodig is en waar jouw behoefte ligt en dan kun je opnieuw besluiten wat voor jou het beste past.

Keuze uit de diverse mogelijkheden in de app

HEALING FLOW ~ Een maand vol energetische groepsafstandsbehandelingen (met Ine)

De Healing Flow is een laagdrempelige en krachtige manier om in beweging te blijven. Net als de poets die elke week langskom, ontvang je elke week een energetische opruimende, helende sessie en een voedende, restorative sessie. Zie dit als een waardevolle baseline die je kunt combineren met alle andere behandelvormen.

LIVE 3-IN-1 BEHANDELINGEN IN DE PRAKTIJK (met Ine)

In de app kun je op basis van bovenstaande afwegingen rondom intensiteit en interval één of meerdere sessies inplannen op een manier die voor jou goed voelt. Ook kun je ervoor kiezen om de live 3-in-1 behandelingen te combineren met individuele afstandsbehandelingen en/of Healing Flow.

INDIVIDUELE ENERGETISCHE AFSTANDSBEHANDELINGEN (met Iris en Celine)

Je kunt op basis van jouw persoonlijke doel ervoor kiezen om 1 of meerdere afstandsbehandelingen in te plannen, met een interval en intensiteit die voor jou goed voelt. Ook kun je ervoor kiezen om de afstandsbehandelingen te combineren met live 3-in-1 behandelingen in de praktijk of de Healing Flow.

TRAINING ENERGETISCH BEHANDELEN (MET INE)

Vanuit het diepgewortelde vertrouwen in onszelf en ons lichaam is het heel waardevol om zelf te leren jezelf meer te begrijpen en te behandelen. De trainingen bieden een krachtige en bruikbare ondersteuning om zelf actief aan de slag te gaan met je helingsproces.

Veelgestelde vragen

In dat geval ben je van harte welkom om Ine je telefoonnummer te mailen op ine@iedereenkanhelen.nl. Ze belt je dan op om samen te overleggen over jouw situatie en geeft desgewenst persoonlijk advies.

Is je kind 17 jaar of jonger, dan kun je zelf een account aanmaken en je kind hierop aanmelden. Wanneer je zoon/dochter 18 jaar of ouder is, dan krijgt hij/zij zelf een account voor de app. Hiermee heeft hij/zij dan ook de mogelijkheid om zelf de agenda te beheren en één of meerdere sessies aan te schaffen in de shop.