Afwegingen voor een behandelfrequentie en pakket wat bij jou past

Het bepalen van behandelfrequentie is zeer persoonlijk en hangt af van jouw unieke situatie. Daarom zal ik ook geen vast schema hieronder benoemen. Maar eerder zinvolle afwegingen geven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Als je na het lezen van de overwegingen nog twijfelt of behoefte hebt aan overleg, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee!

Afweging 1: intensiteit van je proces

Doorgaans pakken we sneller de stijgende lijn als je sessies wat dichter op elkaar plant. Dan is de kans om tussentijds terug te vallen kleiner en kunnen we meteen doorbouwen op de resultaten van de voorgaande sessies. Ook is hier je eigen voorkeur van belang, vind je het fijn om flink aan de slag te gaan met jezelf? Of ervaar je het juist als prettiger om het langzaam aan te doen?

Hoge intensiteit: één sessie in de week of in de twee weken
Deze intensiteit kun je overwegen als je behoefte hebt aan grote verandering in je leven en je het fijn vindt om een periode intensief met jezelf aan de slag te gaan.

Lage intensiteit: één sessie in de 3 a 4 weken
Deze intensiteit kun je overwegen als je actief aandacht wilt geven aan jezelf en je proces. Je wilt de stijgende lijn ondersteunen, maar vindt het niet noodzakelijk is om hier zeer intensief mee aan de slag te gaan.

Onderhoud: één sessie in de 5 weken tot 3 maanden
Het gaat al een heel stuk beter met je, maar je voelt dat het fijn is om met enige interval een check-up te doen. Zo kun je ervaren of je al goed op weg bent, of dat je juist weer gestimuleerd mag worden om nog stappen in de goede richting te zetten. Het zou ook kunnen functioneren als een stok achter de deur, als een moment van bezinning, preventie en afstemmen. 

Globale overwegingen in intensiteit
Zijn dat een proces doorgaans start met een aantal sessies in hoge intensiteit, doorgaans 4 tot 6 sessies. Daarna bouwen we af naar lagere intensiteit, waarbij we erop letten dat je tussentijds niet (te ver) terugvalt in oude klachten of patronen. Als dat goed gaat kun je naar onderhoudsfrequentie overstappen. Hierin zijn keuzes verdeeld, de ene groep blijft structureel eens in de 1 tot 3 maanden langskomen voor een checkup, de andere groep stopt het traject en voelt de vrijheid om weer opnieuw langs te komen als dat nodig of gewenst is. Beide keuzes zijn waardevol.

Afweging 2: de aard van je klachten

De aard van je klachten is een belangrijke overweging voor behandelfrequentie. Hardnekkige, langdurige klachten vragen doorgaans een hogere intensiteit en in aantal meer sessies, dan klachten die af en toe aanwezig zijn of goed te verdragen zijn in je dagelijks leven. Hierbij maakt het niet uit of de aard van de klachten eerder lichamelijk, mentaal/emotioneel of een combinatie van beide is. Hoe heviger je het ervaart, hoe meer het je kan dienen om met hoge intensiteit een aantal sessies te doen. Als je klachten niet zo hevig zijn, maar je wilt wel graag verandering in je lijf, jezelf en je leven, dan kan een lage intensiteit ook al voldoende zijn.

Afweging 3: hoeveel behandelingen heb ik nodig voor mijn klachten

De hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt, is van tevoren bijna niet vast te stellen. Dit heeft ermee te maken dat ieder mens zo uniek in elkaar steekt, dat ook alle klachten erg kunnen variëren in ernst, complexiteit en benodigde tijd om klachten te verzachten. Ter illustratie; Soms kan een nekpijn bij de ene persoon met 2 sessies voorbij zijn, terwijl de andere hier wel 10 sessies of meer voor nodig heeft. Wat we wel kunnen stellen is dat gemiddeld genomen iemand zeker 4 tot 6 sessies nodig heeft om de eerste stappen te kunnen zetten. Deze sessies zijn doorgaans in hoge intensiteit. Aan het einde van deze reeks evalueren we samen wat nodig is en waar jouw behoefte ligt en dan kun je opnieuw besluiten wat voor jou het beste past.

Keuze uit de diverse mogelijkheden in de app

3-IN-1 BEHANDELINGEN IN DE PRAKTIJK

In de app kun je kiezen voor het aanschaffen van een losse sessie, een pakket van 4 sessies en een pakket van 8 sessies. Kijk op basis van bovenstaande afwegingen waar je nu staat en waar jouw behoefte ligt, dit geeft richting in het kiezen van een pakket of losse sessies. Op basis van jouw gewenste intensiteit en behoefte kun je kiezen uit onderstaande mogelijkheden:

Kies voor een losse sessie
Hiervoor kun je kiezen als je graag een keer langskomt voor een checkup. Mocht je 4 sessies net te veel vinden, maar bijvoorbeeld liever 2 of 3 sessies willen plannen, dan kun je hiermee natuurlijk ook 2x of 3x een losse sessie aanschaffen en die dan inplannen zoals het voor jou goed voelt. Een losse sessie die je aanschaft is 3 maanden geldig.

Kies voor een pakket van 4 sessies
Hiervoor kun je kiezen als je graag een aantal weken aan de slag wilt met jezelf, dan plan je 4 sessies in hoge of lage intensiteit. Ook kan dit heel geschikt zijn als je graag een aantal check-up sessies verder vooruit plant. Dit pakket is namelijk 9 maanden geldig.

Kies voor een pakket van 8 sessies
Hiervoor kun je kiezen als je graag intensief aan de slag wilt en weet dat je klachten wat heviger zijn of al langduriger bestaan. Ook kun je hiervoor kiezen als je graag langere tijd in lage intensiteit of onderhoud langs wilt komen. Dit pakket is namelijk 12 maanden geldig.

Voel je vrij om dit naar eigen wens en behoefte in te vullen. Een bijkomend voordeel van de pakketten is dat ze langer geldig zijn en je dus ook de ruimte hebt om verder vooruit te plannen.

AFSTANDSBEHANDELINGEN

In de app kun je kiezen voor het aanschaffen van een losse sessie of een pakket van 3 sessies.

Kies voor een losse sessie
Hiervoor kun je kiezen als je graag een wilt ervaren hoe het werkt of als ondersteuning bij de sessies die je in de praktijk doet.

Kies voor een pakket van 3 sessies
Hiervoor kun je kiezen als je graag aan de slag wilt met een specifieke klacht, lichamelijk of emotioneel of als je wilt werken aan het openen van je hart en het vrijmaken van je hartmuur. Bij klachten en de hartopening hebben we doorgaans meerdere sessies nodig. Dan ga je een proces aan met jezelf en zijn 3 sessies welkom om een stap in de goede richting te kunnen zetten.

Plan je sessie

Veelgestelde vragen

Dan kun je er voor kiezen om een losse intake aan te schaffen. Als tijdens onze sessie blijkt dat het goed voelt voor je om hiermee verder te gaan, dan geef ik je persoonlijk advies over behandelfrequentie en hoeveelheid sessies naar schatting nodig zijn.

Is je kind 15 jaar of jonger, dan kun je zelf een account aanmaken en je kind hierop aanmelden. Wanneer je zoon/dochter 16 jaar of ouder is, dan krijgt hij/zij zelf een account voor de app. Hiermee heeft hij/zij dan ook de mogelijkheid om zelf de agenda te beheren en één of meerdere sessies aan te schaffen in de shop.

Uit de feedback van mensen in de praktijk blijkt dat ze het vaak erg prettig vinden om, nadat de heftigste klachten voorbij zijn, nog een paar keer met langere tijd ertussen langs te komen voor een checkup. Doorgaans duurt het wat langer voordat nieuwe inzichten en gewoontes zijn geïntegreerd in je leven, dus ondersteuning kan hierin erg fijn zijn. Voel je vrij om je overige sessies naar hartenlust in te zetten voor zinvolle nazorg, verdieping en ontspanning.